Hála a fáradozásukért

2019.11.12. 07:00

Elismeréseket kaptak a szociális munkások Zalaegerszegen

A szociális munka világnapját 1997-ben vezette be az ENSZ, Magyarországon 2002 óta jeles napja a szakmának, Zalaegerszegen azonban már egy évvel korábban is kifejezte a közösség a köszönetét a gondoskodó szférában dolgozóknak.

Arany Horváth Zsuzsa

Tatainé Tóvári Annamária, Tamásné Varga Andrea, Balaicz Zoltán, Lakatos-Kovács Melinda Fotó: KT

Fotó: © Katona Tibor

Erről is szólt Balaicz Zoltán polgármester az önkormányzat szociális intézményeiben dolgozókat ünneplő fehér asztalos összejövetelen. A városvezető elmondta, az az igazi, ha a hála és annak éreztetése nemcsak egyetlen napon, hanem az év minden napján megvalósulhat, s a fenntartói elismerések mellett a gondozottak és az ellátott rászorulók köszönete, gondjaik enyhítése jelzi a munka minőségét.

Az önkormányzat intézményeiben ebben a szektorban 220 munkatárs fáradozik azon, hogy az idősek, a házi gondozottak, az idősklubok látogatói, az idősotthonok lakói és a rászoruló családok jobb életminőséghez jussanak, így mintegy 1300 embert érnek el a szolgáltatásaikkal.

Tatainé Tóvári Annamária, Tamásné Varga Andrea, Balaicz Zoltán, Lakatos-Kovács Melinda Fotó: KT

Közülük három kiválóan dolgozó szociális szakembert jutalmaztak meg tegnap. Lakatos-Kovács Melinda hat éve dolgozik a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központnál, szociális munkás diplomáját a pécsi egyetem egészségügyi karán szerezte meg. A kitüntetett a laudáció szerint született segítő attitűddel rendelkezik, a csapatmunka elkötelezettje, nagyfokú teherbírással, elhivatottsággal rendelkezik.

 

Tamásné Varga Andrea, a Zalaegerszegi Gondozási Központ Idősek Otthonának munkatársa a Deák-iskola és az egészségügyi főiskola elvégzése után háziorvosok melletti munkát felváltva választotta 2006-ban a bentlakásos idősgondozást, s lett vezető ápoló. A gondozottak ellátását magas színvonalon végzi, mindennapjaikat élhetővé teszi munkatársaival együtt. Három éve a szakdolgozói kamara is elismerésben részesítette. Tereptanári képesítéssel adja át a fiataloknak a szaktudását.

Tatainé Tóvári Annamária hat éve a Zalaegerszegi Gondozási Központ házi segítésnyújtás szakmai egység egyik vezetője, a pécsi egyetem szombathelyi központjában szerzett diplomát a Deák-szakközépiskola elvégzése után. A munkahelyén a cselekvő, kezdeményező készségét emelik ki munkatársai, vezetői, akiben azt az embert ismerhetik, aki minden helyzetben helytállva terhelhető.

A szociális munka napján a dolgozókat a Tó-Ka étteremben vendégelte meg az önkormányzat, ahol Berkes Dániel tanítványaitól zenés műsort is kaptak ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában