most induló program

2019.10.01. 08:00

Vállalkozzanak! Támogatást kaphat a projekt célcsoportja

Fiatalok és álláskeresők vállalkozóvá válását támogatja egy most induló program, amit a Nyugat-Dunántúlon közel 633 millió forint támogatással valósítanak meg.

Hajdu Péter

Dr. Árok Krisztina a munkaerőpiaci szolgáltatásokról beszél

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Seres Péter

A projektet a térségben működő vállalkozásfejlesztési alapítványok bonyolítják le. A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a részletekről tegnap információs napon adott tájékoztatást. Nagy András ügyvezető elmondta, hogy a régióban új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező fiatalok felkészítése a program célja. Olyan 18–25 év közöttieknek szól, akik pillanatnyilag nem vesznek részt képzésben és nem dolgoznak, továbbá a 25–30 év közöttiek, illetve a 30. életévüket már betöltöttek is a célcsoportba tartoznak, ha regisztrált álláskeresők, és további feltételeket teljesítenek.

Dr. Árok Krisztina a munkaerőpiaci szolgáltatásokról beszél
Fotó: Seres Péter / Zalai Hírlap

Bányai Péter, a konzorciumvezető Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány projektvezetője közölte, a program egy 80 órás tanfolyamot is magában foglaló felkészítéssel indul, aminek a végén üzleti tervet készítenek a leendő vállalkozók. Ha ez sikerült, és már megalapították a vállalkozásukat, kérhetik a Magyar Államkincstártól a maximum 4.573.800 forint vissza nem térítendő támogatást. Az Európai Szociális Alap 85 százalékos finanszírozásával induló projekt részleteiről a zalaiak a ZMVA-nál kapnak tájékoztatást.

Dr. Árok Krisztina, a Zala Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának vezetője a munkaerőpiaci szolgáltatásokról és az ismertetett projektet magában foglaló keretprogramról, az Ifjúsági Garancia Programról adott tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában