A felújítása energiamegtakarítást is eredményez

2019.10.02. 13:00

Szépül a novai egészségház

Hamarosan befejeződik az egészségház felújítása. A háziorvosi és fogorvosi rendelőt, valamint a védőnői helyiségeket magában foglaló épület megújul külsőleg, és takarékosabban lehet működtetni.

Gyuricza Ferenc

Szunyogh Róbert és Gerencsér László a térburkolatot készíti

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az önkormányzat még 2016-ban nyújtotta be pályázatát az épület felújítására. A kérelem elfogadásáról ez év elején kaptak tájékoztatót: a munkálatokra, valamint az eszközbeszerzésre 43 millió forintot fordíthatnak. Nyáron indult a kivitelezés, hamarosan elkészül a külső felújítás.

Szunyogh Róbert és Gerencsér László a térburkolatot készíti
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– A beruházás a külső szigetelést, a tető lécezésének és héjalásának cseréjét, új bejárati ajtó beépítését, a külső vakolat megújítását és színezését, valamint az új szabvány szerinti akadálymentesítést foglalja magában – magyarázta Lendvai Jenőné polgármester. – A tető már nagyon rossz állapotban volt, ahhoz mindenképpen hozzá kellett nyúlni, de a felújításnak köszönhetően az épület energiafelhasználása, elsősorban fűtési költsége is csökken. Eszközbeszerzésre is lehetőségünk nyílik, továbbá felújítjuk az orvosi szolgálati lakást.

A 43 milliós pályázati támogatás nem fedezi teljes egészében a költségeket, hiszen amikor a pályázatot benyújtották, még egészen más árakon számoltak, mint a jelenlegiek. Emiatt az önkormányzatnak hétmillió forinttal ki kell egészítenie az elnyert összeget, valamint pluszvállalásként a melléképületek külső felújítására is sort kerítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában