Remek megoldások születtek Nagykanizsán

2019.10.22. 11:30

Százharmincöt diák vett részt a Bolyai János Matematikaversenyen

A Bolyai János Általános Iskola 28. alkalommal rendezte meg a névadójáról elnevezett matematikaversenyt.

Pásztor András

Az évfolyamok első helyezettjei Tulman Géza igazgató társaságában

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pásztor András

A tegnapi eredményhirdetésen Tulman Géza, az iskola igazgatója elmondta: az idei megmérettetésre minden eddiginél több, 135 diák jelentkezett a kanizsai tankerület iskoláiból. Hozzátette: a feladatok megoldása nem volt egyszerű, és köszönet jár a felkészítő tanároknak is a tehetségek gondozásáért. Minden évfolyamon az első három helyezett diákot jutalmazták, illetőleg elismerést kaptak a versenyen kívül indult bolyais diákok közül azok, akik ugyanolyan vagy jobb teljesítményt nyújtottak.

Az évfolyamok első helyezettjei Tulman Géza igazgató társaságában
Fotó: Pásztor András / Zalai Hírlap

A verseny legjobbjai. 3. évfolyam: Szőke Zalán (Zrínyi-iskola) és Horváth Regina (Rozgonyi). 4. évf.: Spollár Zénó (Hevesi). 5. évf.: Szörényi Bálint (Hevesi). 6. évf.: Koszorú Levente (Zalaszentbalázs). 7. évf.: Gábor Bálint (Zalakaros). 8. évf.: Kisjós Olivér (Kiskanizsa).

Bolyai-díjazottak. 4. évfolyam: Szentgyörgyvölgyi Marcell. 5. évf.: Szücs Lotti Panka. 7. évf.: Farkas Péter és Göntér Ármin Csongor. 8. évf.: Orbán Eliza és Tolnai-Tóth Zétény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában