jubileum

2019.10.21. 07:00

„Nincs optimistább a kertészkedőnél” – 40 éves a Lenti Kertbarátkör Egyesület

Megalakulásának 40. évfordulóját ünnepli idén a Lenti Kertbarátkör Egyesület. Szombaton a jubileumi rendezvényen elismeréseket is átadtak.

Korosa Titanilla

Vlasics Lajos, a tótszentmártoni borbarát egyesület elnöke a kertbarátkörök jövőbeni együttműködéséről szólt, mellette Röszler Attila, az asztalnál Horváth László (b) és dr. Pálfi Dénes Fotó: Korosa Titanilla

A megjelenteket először Horváth László, Lenti polgármestere köszöntötte, majd a 40 év történetét Röszler Attila, az egyesület elnöke elevenítette fel. Elmondta, hogy Lenti várossá válása után 20 fővel alakult meg a kertbarátkör Lukács Gyula irányításával 1979-ben. Azóta folyamatosan működik a szervezet, ami köszönhető a mindenkori vezetésnek és a kitartó, lelkes tagságnak.

– Jelenleg 42 tagunk és 3 pártoló tagunk van, többen már mintegy 2 évtizede részt veszünk az egyesületi munkában – mondta az elnök, majd beszélt a hagyományos rendezvényeikről, a minden érdeklődő számára nyitott szakmai programjaikról, a kirándulásokról. Elmondta, hogy sok tapasztalatot szereztek a minőségi borkészítéshez, amit a borversenyeken elért jó eredmények is bizonyítanak.

Dr. Pálfi Dénes kertészmérnök, a kertbarátkör mozgalom zalai patronálója is sok segítséget nyújtott az egyesületnek. A kertészmérnök elismerést vehetett át az ünnepségen.

Vlasics Lajos, a tótszentmártoni borbarát egyesület elnöke a kertbarátkörök jövőbeni együttműködéséről szólt, mellette Röszler Attila, az asztalnál Horváth László (b) és dr. Pálfi Dénes Fotó: Korosa Titanilla

– A kertészkedő embernél optimistább nincs, hiszen történhet bármi az év folyamán, ami próbára teszi türelmét és pénzét, sokaknak év végére alább is hagy a kedvük, de a téli pihenő után alig várják, hogy olvadjon a jég, hogy tevékenykedjenek a kertben, szőlőben – mondta dr. Pálfi Dénes. – A jó egészség egyik feltétele a természetben végzett tevékenység, a fizikai munka, ez éltet és karbantart sokunkat – tette hozzá.

Díjazták az egyesület alapító tagjait és többeket, akik hozzájárultak a szervezet eredményes működéséhez. Az ünnepségen részt vettek az egyesülettel együttműködő környékbeli és szlovén kertbarátkörök tagjai, képviselőik köszönő okleveleket kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában