Választottak a nebulók

2019.10.10. 07:00

Mit szeretnének a diákok? – Az új városi diákönkormányzat munkához is látott

Újjáalakult a városi diákönkormányzat, a 11 tagú testület a városházán mutatkozott be szerdán délután.

Arany Gábor

A diákparlament tagjai a polgármesterrel: (balról) Nárai Dominik, Táncos Klaudia, Szabó Levente, Bedőcs Anna, Németh André, Kovács Virág, Balaicz Zoltán, Molnár Napsugár, Éder Gábor István, Mazzag Levente, Domján Dominika és Remi Jázmin Fotó: Arany Gábor

– Nem vagyunk még aggastyánok, de nem tudjuk már megmondani, hogy mit szeretnének a fiatalok – fogalmazta meg véleményét az esemény kapcsán Balaicz Zoltán polgármester, majd így folytatta: ezért nagyon fontos, hogy működjön egy hatékony városi diákönkormányzat, amelyben a fiatalok képviseleti lehetőséghez jutnak, javaslataikat, elképzeléseiket érvényre tudják juttatni. A város vezetése hosszú ideje nagyon jó kapcsolatot épített ki a diákönkormányzattal, hiszen ők jelentik az utánunk jövő generációt. A fiatalok sok elképzelését sikerült is megvalósítani, ezt az együttműködést, a fiatalok tevékenységét ismerték el, amikor 2017-ben gyermekbarát település címet kapott Zalaegerszeg – emelte ki.

A diákparlament tagjai a polgármesterrel: (balról) Nárai Dominik, Táncos Klaudia, Szabó Levente, Bedőcs Anna, Németh André, Kovács Virág, Balaicz Zoltán, Molnár Napsugár, Éder Gábor István, Mazzag Levente, Domján Dominika és Remi Jázmin Fotó: Arany Gábor

A városi diákparlamentet a Zalaegerszegen működő általános és középiskolák, valamint a középiskolai kollégiumok diákönkormányzatainak két-két delegáltja, továbbá a leköszönő diákönkormányzat testületének tagjai alkotják. Az idei választáson diákpolgármesternek Kovács Virágot választották meg, míg az általános iskolai diákalpolgármester Mazzag Levente, a középiskolásokat képviselő diákalpolgármester pedig Bedőcs Anna lett. A jegyzői tisztet Molnár Napsugár kapta. A bemutatkozáson Kovács Virág arról beszélt, hogy az éves beszámolót követően választották meg a testület megüresedett négy helyére az új tagokat a nyolc jelöltből.

Az első testületi ülésen a következő hónapok rendezvényeiről – egyebek mellett az idősek- fiatalok vetélkedőjéről – egyeztetnek. Közmeghallgatást is tartottak, ezen más témák mellett az iskolákban tapasztalt problémák kerültek terítékre. Mivel a oktatási intézmények fenntartója már nem az önkormányzat, ezért ezekben a kérdésekben a fenntartók képviselőivel szerveznek majd egyeztetést a változtatások érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában