Fontos kérdések kerültek terítékre

2019.10.12. 15:30

Letenye számára létfontosságúak a turizmust érintő fejlesztések

A Mura Nemzeti Program turisztikai koncepciójáról, a tervezett fejlesztésekről és a várost érintő egyéb kérdésekről egyeztetett Cseresnyés Péter, a program miniszteri biztosa, a térség országgyűlési képviselője Vida László letenyei polgármesterjelölttel és képviselőjelöltekkel.

Korosa Titanilla

A letenyei jelöltek és a miniszteri biztos. Elöl: Pataki Lajos, Zsohárné Szabó Edina, Vida László, Ferenczi Izabella. Hátul: Somogyi Tibor, Makár Dávid, Cseresnyés Péter, Bagladi Géza Fotó: Korosa Titanilla

Az elhangzottakról sajtótájékoztatón számoltak be.

– Az elmúlt években számos turisztikai fejlesztés valósult meg térségünkben – mondta Cseresnyés Péter. – A város adottságai és határmentisége révén, valamint a Mura Programban folyamatban lévő, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal közös fejlesztésnek (szürkemarha- és bivalytelep) köszönhetően valódi turisztikai célterületté válhat. Mindehhez már csak olyan vezető kell, aki képes meglátni és összekapcsolni a már meglévő és a megvalósuló fejlesztéseket, a helyi szolgáltatókat, hálózatba szervezni az egyes szereplőket és menedzselni a helyi turizmust. Ezen célok megvalósítására biztatom és támogatom a jövőben Vida Lászlót.

A letenyei jelöltek és a miniszteri biztos. Elöl: Pataki Lajos, Zsohárné
Szabó Edina, Vida László, Ferenczi Izabella. Hátul: Somogyi Tibor,
Makár Dávid, Cseresnyés Péter, Bagladi Géza Fotó: Korosa Titanilla

A letenyei polgármesterjelölt a folytatásban arról beszélt, hogy a turizmus a Mura Program kiemelt stratégiai eleme, melyhez a konstruktív csatlakozás Letenye számára létfontosságú. Ez által gyarapszik a város gazdasága, emelkedhet a foglalkoztatottság, míg a mezőgazdasági szereplőkkel, helyi termelőkkel együttműködve, a vállalkozásokat támogatva javulhat a térség lélekmegtartó ereje is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában