a gyaloglás világnapja

2019.10.05. 10:00

Ismét elindították a Boda László emléktúrát Zalaegerszegen

Pénteken dél­előtt sokan gyülekeztek a polgármesteri hivatal előtti téren. Pénteken volt a gyaloglás világnapja, s ez alkalomból ismét elindította a Boda László emléktúrát az Egészség Egyesület az idősügyi tanács egykori elnöke tiszteletére.

Hajdu Péter

Indul a túra a városközpontból

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Indulás előtt Gecse Péter alpolgármester köszöntötte a megjelent nyugdíjas korú résztvevőket. Szólt a gyaloglás világnapjáról, melyen 68 ország között Magyarország 1990-től vesz részt. Ennek legfontosabb célja, hogy felhívja a figyelmet a mozgás fontosságára, az egészséges életmód követésére.

Indul a túra a városközpontból
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A közel nyolcvanfős csoport a Vizslaparkon át vonult, közben többen közülük megemlékeztek a temetőben Boda Lászlóról a sírjánál. A Göcseji út mentén levő zöldterületen gimnasztikai gyakorlatokat végeztek, majd az Á­tal­szegett utcán át érkeztek a több mint három kilométeres túra célpontjához, az Apáczai VMK-ba. Ott pihenésképpen ülő táncban, szenior örömtáncban vettek részt Siklósi Judit

táncoktató, az egyesület vezetőjének irányításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában