Őszi kavalkád

2019.10.07. 10:00

Hasznos ismeretek, játékos programok várták a gyerekeket Zalaegerszegen

Vidám hangulat, játékos foglalkozások és rengeteg hasznos információ fogadta az érdeklődőket szombaton az Apáczai művelődési központban. A Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ 14. alkalommal rendezte meg Őszi kavalkád nevű programját tucatnyi társintézmény és -szervezet részvételével.

Arany Gábor

Fotó: A szerző

– A nagy hagyományokra visszatekintő program alkalmat teremt a városban működő szociális és segítő intézmények bemutatkozására – emelte ki a házigazdák nevében Zsolnai Judit intézményvezető.

– Ezek az intézmények hivatottak segítséget nyújtani a nehéz élethelyzetbe jutott embereknek, a rendezvény pedig alkalom tevékenységük bemutatására, valamint a szakmai konzultációra, a tapasztalatok megosztására is. Mindez oldott hangulatban, játékosan zajlik, az interaktív foglalkozásokba bevonva minden generációt.

Fotó: A szerző

A rendezvényen ez alkalommal újdonságként jelent meg az élő társas kvízjáték, amelyre az idén szeptembertől az óvodákban és iskolákban dolgozó szociális segítők verbuváltak csapatokat diákokból – magyarázta a család- és gyermekjóléti központ intézményvezetője. Elmondta azt is, hogy a központ 55 munkatársa a városban, illetve Nagypáli község térségének nyolc településén 900 családnak s a családokban élő 600 gyermeknek nyújt segítséget a legkülönbözőbb ügyek intézésében, szociális problémák, foglalkoztatási gondok megoldásához vagy családi kapcsolatok rendezéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában