jelentős mérföldkő

2019.10.05. 07:00

Elkezdődik a nagykanizsai ipari park bővítése

A város közel 3 milliárd forintos iparterület-bővítési projektjének részeként elindult az autópálya keleti lehajtójánál létesülő körforgalom kivitelezési munkálata. Ezzel az út jobb és bal oldalán új ipari parkok várják a vállalkozásokat.

Benedek Bálint

Az önkormányzat gazdaságfejlesztést elősegítő legnagyobb projektje jelentős mérföldkőhöz érkezett: elkezdődtek az ipari park bővítési munkálatai. Ebből az alkalomból tegnap az új helyszínen, a város keleti autópálya-lehajtójánál Mihovics Zoltán projektmenedzser (képünkön balról), Dénes Sándor polgármester, Rodekné Hederics Erika, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője és Cseresnyés Péter államtitkár sajtótájékoztatót tartottak, melyen a beruházás részleteiről és annak jelentős előnyeiről is szó esett.

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A város vezetői és a projektben dolgozók sajtótájékoztatón beszéltek az elképzelésekről. Dénes Sándor polgármester elmondta: a Településfejlesztési Operatív Program több mint 8 milliárd forintot jelent Nagykanizsának, ennek 60 százalékát gazdaságfejlesztésre kell fordítani. Ebben a projektben 20 hektáros iparterületet alakítanak ki 2021-ben, míg opciósan több mint 100 hektár terület fejleszthető még további befektetői igény felmerülése esetén.

Az önkormányzat gazdaságfejlesztést elősegítő legnagyobb projektje jelentős mérföldkőhöz érkezett: elkezdődtek az ipari park bővítési munkálatai. Ebből az alkalomból pénteken
az új helyszínen, a város keleti autópálya-lehajtójánál Mihovics Zoltán projektmenedzser (képünkön balról), Dénes Sándor polgármester, Rodekné Hederics Erika, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője és Cseresnyés Péter államtitkár sajtótájékoztatót tartottak, melyen a beruházás részleteiről és annak jelentős előnyeiről is szó esett. Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

 

Rodekné Hederics Erika, a városfejlesztő cég ügyvezetője hozzátette: az autópálya-felhajtón épített körforgalom keleti irányban megoldja a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. 70 hektáros ipari területének megközelítését. A Modern Városok Programból megvalósuló fejlesztés hatására 2020 második felére beruházásra alkalmas területek alakulnak ki. Másrészt a létesülő körforgalom nyugati ágából kiindulva direkt közúti kapcsolat létesül a már meglévő ipari park felé.

– Tervszerű munka eredményeképpen közel 6 milliárd forintból indul el a beruházás, mely 200 hektáros terület feltárását kezdi el – fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár. – Azért kellett ehhez bő három év, mert komoly előkészületekre volt szükség. A kormányzat odafigyel Nagykanizsára, s hamarosan dönthetünk arról, hogy ez a fejlődés folyamatos lesz, vagy történik egy törés. Ez utóbbit természetesen nem szeretnénk – fogalmazott az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában