fejlesztéseket adtak át

2019.10.07. 11:30

Elkészült a közösségi tér, a kultúrház fűtése, a kamerarendszer és a járdaszakasz Bagolán

A fedett közösségi kiülőt, a fűtésrekonstrukción átesett kultúrházat, a térfigyelő kamerarendszert és a nemrég elkészült temetői járdaszakaszt is ünnepélyes keretek között avatták fel pénteken a településrészen.

Benedek Bálint

Cseresnyés Péter, Balogh László, Poprádi Zoltán, a Bagolai Városszépítő Egyesület elnöke, Jerausek István önkormányzati képviselő és Nikli Zsolt atya, aki megáldotta a létesítményt Fotó: Szakony Attila

A beruházásokra mintegy 15 millió forintot költöttek. A Bagolai Városszépítő Egyesület többnyire önkormányzati támogatásból fedezte a költségeket, melyet a közeli hulladéklerakó miatt, egy húsz éve kötött megállapodás értelmében a város bocsát a közel 400 fős településrész rendelkezésére.

Cseresnyés Péter, Balogh László, Poprádi Zoltán, a Bagolai Városszépítő Egyesület elnöke, Jerausek István önkormányzati képviselő és Nikli Zsolt atya, aki megáldotta a létesítményt Fotó: Szakony Attila

A faluház udvarán tartott átadóünnepségen Jerausek István, a településrész önkormányzati képviselője szerint az elkészült fejlesztések mindenkinek örömet szerezhetnek. Kiemelte: a térfigyelő kamerák a biztonságot erősítik, a fedett közösségi tér pedig a kulturált szórakozást teszi lehetővé.

Balogh László, a humán bizottság elnöke elmondta: Bagola olyan településrész, ahol erős közösség alakult ki, akik hasznos ajándékokkal gazdagodnak. Jelezte: a jövőben igyekeznek több fejlesztésben segíteni, hogy tovább gyarapodjon a településrész.

– Nagykanizsa összes településrésze önálló identitással rendelkezik – vette át a szót Cseresnyés Péter államtitkár. – Azért, hogy a fejlesztések ilyen színvonalon elkészüljenek, nemcsak erős közösségre van szükség, hanem egy lelkes civil szervezetre is. A városszépítők jó lokálpatriótákként sokat tettek a beruházásokért. Az elmúlt időszakban a város is fejlődik, köszönhető ez a kitűnő gazdálkodásának s annak, hogy a kormányzat a vidéki településekre fokozottan koncentrál. Ennek eredménye ez a négy beruházás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában