Keresztet is állítottak

2019.10.24. 07:00

A neves zalai borászra emlékeztek barátai

A helyi Kövecs-hegyen, a Bussay birtokon avattak szerdán keresztet a 2014-ben elhunyt dr. Bussay László orvos, borász tiszteletére. A felállított kereszttel és a zászlóval egyben a magyarság megmaradására is emlékeznek.

Korosa Titanilla

Tüske József plébános áldotta meg a keresztet és a zászlót, balra Horváth Tihamér és Bussay Dorottya

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A 26 méter magas keresztet rajta a nemzeti színű zászlóval Bussay László baráti köre állíttatta. A társaság minden évben megemlékezik a borászról halálának évfordulóján. A barátok részéről Horváth Tihamér a rendezvényen elmondta, hogy Bussay Lászlótól barátságot, hit és tudatbeli tápot is kaptak. Tavaly határozták el, hogy megvalósítják a borász azon ötletét, hogy a hegyhátakra keresztet állítanak, mely mozgalom által, ha ahhoz minél többen csatlakoznak, a keresztek és rajtuk a zászlók behálózzák az országot a határoktól Budapestig.

Tüske József plébános áldotta meg a keresztet és a zászlót, balra Horváth Tihamér és Bussay Dorottya Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

– A kereszt a hitet, a zászló a nemzetközösségünket jelenti és üzeni, hogy katolikusok vagyunk és nemzetben akarunk élni – emelte ki Horváth Tihamér.

Az ünnepségen beszédet mondott dr. Surján László, korábbi miniszter, majd a keresztet és a zászlót Tüske József plébános áldotta meg. Az eseményen részt vett dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés részéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában