elismerés

2019.09.20. 17:30

Ünnepségen díjazták az ifjú tehetségeket Nagykanizsán

Versmondó, versenytáncos és amatőr filmes. A középiskolák tíz tehetséges diákját jutalmazta meg tegnap a város vezetése egy belvárosi étteremben.

Benedek Bálint

Az önkormányzat több civil szervezet támogatásával néhány hónapja pályázatot írt ki, melyben keresték kulturális, művészeti, sport és egyéb területen a tehetséges középiskolásokat. Dénes Sándor polgármester köszöntőjében emlékeztetett: ugyan időközben két partnerszervezettel megszakadt a kapcsolat, ám úgy döntöttek, hogy a pedagógusok által ajánlott fiatalokat mindenképpen elismerik.

– A tanulók között nem állítottunk rangsort, számunkra mindannyian fontosak – tette hozzá a városvezető, rámutatva: a tehetség felismerése és gondozása a pedagógusok dolga, akik ehhez jó érzékekkel rendelkeznek.

 

Cseresnyés Péter államtitkár kiemelte: a tehetségeket meg kell becsülni, tevékenységük elismerésre méltó. Ugyanígy köszönettel tartoznak a szülőknek, a pedagógusoknak, akiknek köszönhetően a tehetségek a jövőben nagyra nyithatják a szárnyukat.

A díjazottak: Cserháti Szakképző Iskola: Benkő Dániel, Nagy Milán, Németh Levente. Mező-gimnázium: Koma Bence, Hegedüs Nóra, Lendvai Kristóf. Batthy­ány-gimnázium: Borbély Sára, Horváth Bendegúz. Zsigmondy Szakképző Iskola: ­Gerencsér Gergő Tamás. Thúry Szakképző Iskola: Kósz Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában