Felvonulók nótáztak

2019.09.30. 11:00

Szüreti hangulat Iharosberényben

A napokban szüreti felvonulók nótáitól volt hangos a Zala megye határához közel lévő somogyi település.

Horváth-Balogh Attila

Az iharosberényiek színes kavalkádja Fotó: ZH

A felvonulókat feldíszített szalagos traktorok szállították. Kulcsár Béla igazi mulatós hangulatot varázsolt tangóharmonikájával, valamint ő volt a kisbíró is, aki tréfás rigmusaival mosolyt csalt a hallgatóság arcára. Az idei év bírója Németh Péter, bírónéja pedig Ledniczky Mónika volt.

Az iharosberényiek színes kavalkádja Fotó: ZH

Ledniczky Miklósné, a helyi polgárőr és tűzoltó egyesület elnöke elmondta: immár 7. éve egyesületük szervezi a faluban ezt a hagyományőrző rendezvényt. Szomorú tapasztalatuk, hogy sajnos egyre nehezebb járműveket és felvonulókat toborozni, ezért külön köszönet jár a traktorosoknak, Horváth Ferencnek, Paukovics Sándornak és Tulmann Dezsőnek, hogy vállalták a felkérést. Ledniczky Miklósné hozzátette: jövőre szeretnének még több embert bevonni, az egyesület söjtöri partnerszervezetétől tanulva esetleg intézményenként, cégenként megszervezni egy-egy felvonuló járművet. Az elnök azt is hozzáfűzte, a polgárőrség tagjai gondoskodtak a felvonulók úton való biztonságos átkeléséről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában