Új nővéreket nevelnek

2019.09.18. 07:00

Ők szereztek egészségügyi gyakorlatvezetői képesítést Zalaegerszegen

Az iskolapadból nem lehet megismerni egy kórház működését, s megtapasztalni, hogy miként kell bánni egy elkeseredett, beteg emberrel. Ezt csak a gyakorlat hozhatja magával.

Magyar Hajnalka

A fekvő- és járóbeteg-ellátás szinte valamennyi területét képviselik a frissen vizsgázott gyakorlatvezetők Fotó: Pezzetta Umberto

Dr. Halász Gabriella főigazgató mondta a fentieket tegnap a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, az OKJ-s egészségügyi gyakorlatvezetői képesítést megszerző szakdolgozók bizonyítványosztásán. A tavaly nyáron indult, 10 hónapos képzés végén 23 felsőfokú végzettségű ápoló tett sikeres záróvizsgát gyakorlatvezetésből, hogy a jövőben még tudatosabb és professzionálisabb módon, egységes módszertannal avathassa be az ápolói munka rejtelmeibe a pályakezdő generációt. A gyakorlatvezetők eddig is hivatásuk legjavát képviselték, így bizonyos, hogy tudásuk megosztása mellett a humánumot, a beteggel való emberséges bánásmódot is továbbörökítik az ápolótanulóknak, vagy más gyakorlóknak.

A fekvő- és járóbeteg-ellátás szinte valamennyi területét képviselik a frissen vizsgázott gyakorlatvezetők Fotó: Pezzetta Umberto

A kórház összesen 125 millió forint uniós forrást fordíthat a minőségi betegellátást szolgáló képzésekre. A 23 gyakorlatvezető mellett e forrás biztosítja 12 műtőssegéd és gipszmester, valamint 2 geriátriai szakápoló felkészítését, továbbá hat orvos licencvizsgáját is.

 

Utóbbi azt jelenti, hogy saját szakmájukon belül újabb területen szereznek kompetenciát. A tanulás a kórházban is szerves része az életnek, ehhez pályázati és saját forrást egyaránt mozgósít az intézmény – hangoztatta dr. Halász Gabriella. Bizonyság erre, hogy az ápolóképzésben száz körüli az évente megkötött tanulószerződések száma, továbbá pillanatnyilag 85 tanulmányi szerződésük él.

A főigazgató végül Dancs Jenő ápolási igazgató és dr. Oroszlánné Pilipár Krisztina oktatási ápolási igazgatóhelyettes társaságában átadta a bizonyítványokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában