Karibi ritmusok a fürdőben

2019.09.02. 07:00

Nem csak a termálvíz, gazdag programok is várják a Lentibe érkezőket

Indul az őszi szezon a Lenti Termálfürdőben, ahol az eseménydús nyári programsorozatot ­követően főszerepben a wellness, a megújulás és a feltöltődés áll majd.

Korosa Titanilla

Szórakoztató kulturális programokkal gazdagodik az élmény Fotó: Lenti Gyógyfürdő

A lenti fürdő vize 40 000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), lumbágó, ízületi (váll, könyék, kéz, csípő, térd, boka) gyulladásos és kopásos megbetegedések kezelésére alkalmas, tájékoztatnak a fürdőt bemutató internetes oldalak.

Kuriózumnak számít a Lenti Termálfürdő területén kialakított Szent György Energiapark. Az úgynevezett Szent György-vonalakat, azaz a földsugárzások eme típusát a keleti kultúrákban sárkány­áramoknak nevezték, és szent helyként tisztelték az ilyen sugárzásokkal átszőtt helyszíneket. A Lenti Termálfürdő területén 2002-ben fedeztek fel földsugárzásokat, melyeknek több kereszteződési pontja is itt található, és a Föld energetikai hálózatának részét képezik. Bioenergetikus természetgyógyászok szerint minden betegség egy energiahiányos állapot következménye. Álláspontjuk szerint a lenti energiapark területén található sugárzások ezt az energiahiányos állapotot képesek helyreállítani.

A Szent György Energiaparkban egy-egy alkalommal 1-2 órát érdemes eltölteni, melyben a kikövezett rész a Szent György-vonalak irányát mutatja, az „oszlopok”, „karók” pedig e vonalak találkozási pontjait jelzik: ott a legerőteljesebbek a földsugárzások. Ezeken a találkozási pontokon akár 20-30 percet is érdemes, javasolt eltölteni, tanácsolja vendégeinek a lenti fürdő.

Szórakoztató kulturális programokkal gazdagodik az élmény Fotó: Lenti Gyógyfürdő

Az őszi speciális fürdőprogramot áttekintve láthatjuk, a termálfürdőben a hűvösebb napokon is forró lesz a hangulat, hiszen már szeptemberben elindulnak az úgynevezett Tüzes hétvégék, méghozzá szaunarituálékkal.

Karibi ritmusokkal kezdődik az indián nyár, ahol a tüzes hangulatot karibi tájakra repítő zenék és illatok teszik különlegessé. Ezt követően a 80-as, 90-es évek legemlékezetesebb diszkóslágereivel várják a vendégeket, illetve elrepülhetnek a látogatók a hollywoodi álmok világába és a legjobb filmzenékkel idézhetik fel a legjobb jeleneteket kedvenc filmjeikből. Végül ennek a hónapnak az utolsó hétvégéjén rocklegendákkal alapozhatja meg az idelátogató, fürdőző közönség a jótékony hatású szaunázás hangulatát.

Minden szeptemberi hétvégén péntektől vasárnapig naponta négy szaunaprogramon vehetnek részt a Lenti Termálfürdőbe látogatók a helyszínen történt regisztrációt ­követően a szaunavilág használatát tartalmazó belépővel, illetve a szaunarituálékra szóló különjegy megváltásával.

Idén ősztől már nemcsak a nyugdíjasokat, hanem az 55 pluszos korosztályt is extra kedvezmények várják a Senior kedd elnevezésű akció keretében. Folytatódik a Zala megye szerda akció: a zalaiak szerdánként 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg az új fedett élményfürdő és a szau­navilág használatát is tartalmazó extra kombinált jegyet. Mindkét akció év végéig tart, a kiemelt időszakokban, összevont hosszú hétvégéken és az állami ünnepeken is érvényes. Szeptemberben minden szombaton és vasárnap a gyermekeket várja a Kölyök Klub a fürdő kabalafigurájával, Alfival. Aquafitnesz-foglalkozásokat pedig hetente négyszer tartanak az élményfürdőben: hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában