Tehetség ösztöndíjban részesültek

2019.09.10. 09:00

Mura-program: több pályázó és több nyertes

Az elmúlt évhez képest jelentősen nőtt azon általános iskolás korú diákok száma, akik a Mura-program keretében alapított Tehetség ösztöndíjban részesülnek. A támogatást tanúsító okleveleket pénteken ünnepélyes körülmények között Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője nyújtotta át a kedvezményezetteknek.

Gyuricza Ferenc

Cseresnyés Péter Farkas Gergőnek nyújtja át az ösztöndíj elnyerését igazoló oklevelet

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az ünnepségnek Bázakerettye adott otthont, ahol előbb a házigazda polgármester, Iványi László, majd az ösztöndíj­pályázatokat lebonyolító Letenye önkormányzati vezetője, Farkas Szilárd köszöntötte a jelenlévőket. Mindketten azt hangsúlyozták, hogy az ösztöndíjjal négy program keretében tudják a tehetséges diákok tanulását, képességeinek kibontakozását támogatni és ösztönözni. A kedvezményezettek tíz hónapon át havi nyolcezer forintos juttatásban részesülnek. Az ösztöndíjprogram sikerét mutatja, hogy a tavalyi nyitóév után nemcsak az igénylők száma növekedett jelentősen – ezúttal immár közel nyolcvanan adták be támogatási kérelmüket –, de a sikeresen pályázóké is, így aztán a 2019/2020-as tanévben összesen 43 diák tudásgyarapodását segítik elő.

Cseresnyés Péter Farkas Gergőnek nyújtja át az ösztöndíj elnyerését igazoló oklevelet
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– A gazdaságfejlesztés első és legfontosabb eleme maga az ember – mondta Cseresnyés Péter. – A komoly ismeretekkel és szaktudással rendelkező ember. Ennek az embernek a kinevelése, az életre való felkészítése az alapismeretek, az alapkészségek megszerzésével, majd az alaptudás bővítésével gyermekkorban kell, hogy elkezdődjön.

Cseresnyés Péter azt is hozzátette, a Mura-program, illetve azon belül is a Tehetség ösztöndíj olyan plusz­támogatást nyújthat a dél-zalai térségben élő diákok számára, amely hozzásegíti őket azon képességek és tudás megszerzéséhez, amelyet felnőve remélhetőleg helyben, azaz a szülőföldjükön fognak majd kamatoztatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában