A természetet kedvelőkre számítanak

2019.09.27. 07:00

Minden időben túracipőben – Túracsoport jött létre Tófejen

Minden időben túracipőben néven természetjáró csoport alakult a községben. Első programjukon szombaton a környező dombhátakat járják be.

Gyuricza Ferenc

A csoportalapítás ötletgazdája Lakatos György, a közösségi ház vezetője volt. Mint mondotta, a természetet kedvelő helybéliekre és környéken élőkre számítanak.

– Harminc évvel ezelőtt komoly vándortábori mozgalom alakult ki az iskolában – magyarázta Lakatos György. – Tíz éven át nyaranta vittük a gyerekeket országszerte, s ezek máig meghatározó élményként élnek bennük. Tavaly döntöttünk úgy, hogy az egykori résztvevőknek szervezünk túrát, akkor a Bakonyban, a Cuha-patak völgyében jártunk, idén nyáron a Dunakanyarban és a Rám-szakadék környékén túráztunk.

Eddig több mint negyvenen csatlakoztak a szerveződéshez, köztük az óvodástól a felnőttig több generáció megtalálható. Első közös, 10 kilométeres túrájukat a környező dombhátak felfedezésére szervezik most szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában