honvédelmi vetélkedő

2019.09.26. 07:00

Göcsej Harci Túra: tizenhárom zalai és egy kaposvári csapat indult

Talán nem is sejtették, hogy hagyományt teremtenek, amikor a megyei védelmi bizottság kezdeményezésére anno megszervezték a megyeszékhelyen az első Göcsej Harci Túra elnevezésű honvédelmi vetélkedőt közép­iskolás diákok számára.

Arany Gábor

Dóczi Bálint, a Ganz első csapatának tagja a katonai akadálypálya teljesítése közben

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Tegnap már a tizenkettedik versenyt rendezték meg, ezúttal a csácsi arborétumban, ahol 13 zalai, valamint egy kaposvári középiskola csapata mérte össze tudását. Ferge László őrnagy, a verseny lebonyolítását koordináló 12. katonai igazgatási és érdekvédelmi iroda vezetője érdeklődésünkre elmondta: a négytagú csapatokra 15 állomás, feladat várt. Egyebek mellett tájékozódási futás, akadálypálya, önvédelmi gyakorlat, a katonásabb részt pedig például a cél- és szituációs lövészet jelentette.

Dóczi Bálint, a Ganz első csapatának tagja a katonai akadálypálya teljesítése közben
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A kezdetektől részt vesz a honvédelmi vetélkedőben az egerszegi Ganz középiskola, és idén a rendészeti ágazaton is oktató intézmény két csapatot indított, a versenyzőik között pedig derekasan helytálltak a lányok is. Egyikük, a 11-es Murányi Regina épp a katonai akadálypályára készülve elárulta, hogy második alkalommal vesz részt a harci túrán. A felkészülésben társai­val a lövészetet és a tájfutást gyakorolták, s úgy látta, a csapattagok fizikuma, ügyessége alapján megszerezhetik az első öt hely valamelyikét. Nos, igaza lett, mert a versenyt ugyan a Kaposvárról érkezett fiatalok, az Eötvös Loránd műszaki szakgimnázium csapata nyerte meg, de mögöttük az egerszegi Ganz Ábrahám szakgimnázium első csapata végzett, a harmadik helyet pedig a nagykanizsai Zsigmondy Vilmos szakképző iskola diákjai szerezték meg.

A nyertes csapat részt vehet jövő tavasszal az országos haditorna döntőjén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában