Legyél tudatos vásárló!

2019.09.27. 14:00

Élénkíteni szeretnék a helyi termékek piacát Lentiben

Helyi termelőknek nyújtottak segítséget csütörtökön szakemberek termékeik népszerűsítésében.

Korosa Titanilla

Horváth László polgármester (középen) felkereste a helyi termelőket a piacon

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A City Cooperation pályázathoz kapcsolódó program során a marketingtevékenység­ek­ben, márkaépítésben jártas szakértők személyre szabott tanácsokat adtak a piacon. Horváth László polgármestertől megtudtuk: a projekt egyik eleme a helyi termékek árusításának élénkítése. Ezt segíti majd egy virtuális piactér, egy online portál, ahol a termelők saját oldalt hozhatnak létre. A polgármester a piacon a program eddigi eredményeiről is beszélt.

Horváth László polgármester (középen) felkereste a helyi termelőket a piacon
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A City Cooperation program keretében a vásárlói szokásokat is felmérték, illetve készültek a pályázat és a város logójával ellátott csomagolóanyagok és táskák környezetbarát anyagból. Tegnap előadásokat is hallhattak az érdeklődők. Bódis Gábor turisztikai szakértő a marketingtevékenységről beszélt.

– Fontos, hogy egy településen, térségben a helyi termékek egységes jelölést, arculatot kapjanak, mert viszik a hely jó hírét, és segítenek egységesen kifejezni annak értékét a helyi közösségnek – mondta Bódis Gábor. – A fogyasztó szeretné tudni, hogy biztonságos-e a termék, amit megvásárol, valóban helyi forrásból származik- e, mert így már szuvenírnek is kiváló, illetve a magasabb értéket képviselő termékekkel magukkal viszik a város üzenetét. Ha egy közösség együtt jelenik meg a város honlapján vagy a virtuális piactéren, akkor nagyobb a hangja. A termelők mellett a települések marketinggel foglalkozó szakembereihez is szólunk, azokhoz főként, akik városmarketinggel és turizmusfejlesztéssel foglalkoznak.

A délutáni konferencia résztvevői betekintést nyerhettek az osztrák termelői piacok és az ottani virtuális piactér működésébe is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában