Kanizsa Kupa

2019.09.23. 07:00

A „szúnyogok” fogták ki a legtöbb halat Liszón

óVasárnap rendezték meg a Kanizsa Kupát, a nagykanizsai horgászegyesületek egymás elleni versenyét.

Horváth-Balogh Attila

A liszói horgásztónál versenyeztek Fotó: Gergely Szilárd

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

Minden évben más egyesület a versengés „gazdája”, ezúttal az Egyesült Izzó Horgász Egyesület volt a soros a szervezésben. A versengés helyszínéül a liszói horgásztó szolgált, amelyet a helyi egyesület bocsátott a sporttársak rendelkezésére.

– 2005-ben alapították a nagykanizsai horgászegyesületek a Kanizsa Kupát, amelynek célja – amellett, hogy természetesen ezen a napon mindig egy kicsit ellenfelei is vagyunk egymásnak – a kapcsolat- és közösségépítés – mondta Szépligeti Ferenc szervező, a Zrínyi Horgász­egyesület elnöke. – Most hat kanizsai horgászszervezet, illetve hetedikként a házigazda liszói egyesület tagjai vettek részt a versenyen ötfős csapatokban. Az összfogás 88 710 gramm volt, melyből a Szúnyog Horgászegyesületé 23 110 gramm, így ők nyerték meg a kupát. Második lett a Kőolajipari Dolgozók Sporthorgász Egyesülete 16 890 grammal, harmadik az Egyesült Izzó Horgász Egyesület 12 970 grammal.

A liszói horgásztónál versenyeztek Fotó: Gergely Szilárd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában