orvoskongresszus

2019.09.20. 12:00

A stroke terápiás lehetőségeiről beszélgettek Zalakaroson

Csütörtökön kezdődött és szombaton zárul a Magyar Stroke Társaság 14. és a Magyar Neuroszonológiai Társaság 11. konferenciája a Park Inn Zalakaros Resort&Spa Hotelben.

Horváth-Balogh Attila

Az orvoskongresszuson egyebek közt a stroke-kutatások, terápiás lehetőségek aktuális kérdéseiről esett szó. A szakembereket Bene Csaba, a megyegyűlés alelnöke köszöntötte, aki kijelentette: büszkék a megyében tevékenykedő egészségügyi dolgozókra, akik áldozatos munkájuk mellett még egy ilyen nívós szakmai kongresszust is megszerveztek. Külön köszönetet mondott dr. Németh László főszervezőnek, a megyei kórház osztályvezető főorvosának, aki korábban a Kanizsai Dorottya Kórház orvos-igazgatója volt. Utóbbi dr. Marada Györgyi, a kanizsai kórház orvos-igazgatója köszöntője után arról beszélt: a két kórház egymásra van utalva, jól működik együtt, ő pedig ezt szeretné tovább erősíteni.

 

Dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója arra mutatott rá, hogy habár szakmailag nincs különbség a magyarországi orvosok és külföldi, például észtországi kollégáik között, mégis, az OECD-adatok szerint itthon sokkal többen halnak meg stroke miatt, mint más államokban. Hogy ennek mi az oka, annak feltárása a következő időszak feladata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában