Közösségi program

2019.08.20. 07:00

Szinte minden helyire jut egy vendég ilyenkor Szentmargitfalván

Főzőversennyel és paraszt­olimpiával színesítette közösségi napját a falu önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

A falu bikája címért Szabó Endre is versenybe szállt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

– A vasárnapi rendezvény elsődleges célja a közösségépítés volt – mondta Molnár János polgármester, aki azt is hozzátette: ez már a második nyári programjuk idén, pünkösdkor volt egy kisebb egyházi esemény, a mostanit pedig falunapnak nevezték el.

– Őszre tervezünk egy harmadik rendezvényt is, hiszen úgy látjuk, a helyi közösség valóban jól fogadta a kezdeményezésünket, van igény ezekre az összejövetelekre – folytatta Molnár János. – A település lakossága 83 fő, de az ilyenkor hazatérő elszármazottakkal, valamint a községhez valamilyen módon kötődő személyekkel együtt száz-százötvenen gyűltünk össze.

A falu bikája címért Szabó Endre is versenybe szállt
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A program főzőversennyel indult, erre nyolc csapat nevezett. Az alapanyagot az önkormányzat biztosította – magyaros jellegű összeállítással készültek –, az elkészítendő finomságok megalkotását azonban a résztvevők fantáziájára bízták. Közben a parasztolimpia is elkezdődött, ezúttal csak férfiak versengtek a falu bikája címért, többek között tuskóhajítás, traktorhúzás, fafűrészelés, talicskázás, valamint az elmaradhatatlan sörivás várt a nevezőkre.

– A programot szeretnénk bővíteni, a következő alkalommal már a hölgyeket is szívesen látnánk versenyezni – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a rendezvényeiket ökotudatosság is jellemzi, kellemes zöld környezetben, a község pihenőparkjában, a szabadban tartják azokat, ahova legközelebb egy fasort is kívánnak telepíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában