Sokat jelentettek Galamboknak az elhunyt focisták

2019.08.01. 14:37

Pelczer Antalra és Simon Zoltánra emlékeztek meg Galambokon

Kispályás labdarúgó-emléktornát rendeztek nemrég a településen a falu egykori lakója, a néhai Pelczer Antal emlékére. A bajnokságon keretében emléktábla avatóra is sor került.

Szabó Zsófia

Fotó: Simon Beáta

Nem csak a megyéből, az ország más pontjairól, köztük Debrecenből és a Bakonyból is érkeztek csapatok az emléktornára, amely a helyi Rózsa Eszpresszó és a galamboki sportkör közösen szervezett. Mint azt Simon Beáta, az emléktorna főszervezője elmondta: reggeltől kora délelőttig zajlottak két pályán a csoportmeccsek, majd délutántól az egyenes kieséses szakasz és a legjobb négy csapat mérkőzése keretezte a napot.

Fotó: Simon Beáta

-Emléktornánk névadója Pelczer Antal, aki életével, sportban betöltött szerepével, munkásságával, a közösségért való számtalan tettével rövid élete folyamán erről a tenni akarásról, az élet közösségben megélt csodájáról tett tanúbizonyságot. Az ő emlékére, személyes példamutatásának tiszteletére került megrendezésre a sportesemény, amely nem csak egyszeri alkalom volt.

Fotó: Simon Beáta

Hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg – mondta Simon Beáta, aki hangsúlyozta: a találkozó egyik megható pillanata volt, amikor terméskőből készült, márványlapokkal ellátott emléktáblát avattak a sportpályánál. Ennek keretében Varga Péter plébános atya is beszédet mondott, majd a családtagokkal közösen a szervezők és a megemlékezők megkoszorúzták az emlékművet. -Emlékezni szeretnénk és emlékeznünk is kell olyan emberekre, akikre büszkék lehetünk. Pelczer Antal és Simon Zoltán nevét őrzi az emlékmű, akikre egyaránt – mindannyian – büszkék vagyunk – emelte ki a főszervező.

Fotó: Simon Beáta

Elmondta: Simon Zoltán, mindenki „Trétyije” szintén galamboki lakos volt és a falu, valamint a sportkör életében jelentős szerepet töltött be. Simon Zoltánhoz hasonlóan ő is fiatalon hunyt el. Első helyezett a Kanizsai Barátok csapata lett, második a kanizsai K&H, harmadik az Amigók. Legjobb kapus Bagó Csaba, a legjobb játékos Horváth Márk, a gólkirály Szabó István lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában