A templom védőszentje

2019.08.13. 14:00

Lőrinc-napi búcsút tartottak Kálócfán

A templom védőszentje, Szent Lőrinc ünnepnapja apropóján az elmúlt hét vasárnapján tartotta búcsúi rendezvényét a község önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

A légpuskalövészet elsősorban a fiatalokat vonzotta Fotó: Gyuricza

A hagyományoknak megfelelően szentmisével kezdődött a program, délután közösségi és szórakoztató események vártak még az érdeklődőkre.

A légpuskalövészet elsősorban a fiatalokat vonzotta Fotó: Gyuricza

Szabó András, a másfél száz lakót számláló falu polgármestere elmondta, miután az 1937-ben felszentelt, s jelenleg éppen felújítás alatt álló templom is közös Kozmadombjával, így értelemszerűen nemcsak a helyieket és az elszármazottakat várták a kultúrház udvarán tartott rendezvényre, hanem a szomszédos település lakóit is. Ennek köszönhetően mintegy százan jöttek össze, s többségük az esti órákig kitartott.

A gyermekek számára játszóházat szerveztek, emellett íjászat és légpuskalövészet várt még a jelenlévőkre, a jó hangulatról pedig a fellépők, Éder Gabee és Zsófi, illetve Beni gondoskodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában