Harmadik alkalommal

2019.07.02. 07:00

Pacsa-hegyi éjszakai túrát szerveztek tréfás feladatokkal

Baráti társaságok, munkahelyi kollektívák, összesen 12 csapat vett részt az immár harmadik alkalommal megrendezett Pacsa-hegyi bagolytúrán. Szombaton este kiadós gyalogtúra, valamint tréfás feladatok sorozata várt a résztvevőkre.

Gyuricza Ferenc

Előkészületek az éjszakai gulyáspartihoz. Czene Frigyes és Tóth Károly 18 kilogramm húst tesz a főzőedénybe Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Az északnyugat-zalai térségben komoly hagyománya van már a nyári bagolytúráknak, hiszen többek között Kávásról, Zala­csébről, s Zalalövőről is indulnak ilyen programok. A Pacsa-hegyi bagolytúrát idén harmadjára szervezték meg, s ezúttal 12 csapat nevezett a helyi Borbarát Kör Egyesület versenyére. A résztvevők a kisvárost környező dombhátakat járták be, miközben hol tréfás, hol a komolyabb fizikai helytállást kívánó, hol a rátermettséget bizonyító feladatokat kellett megoldaniuk. A próbatételek közt szerepelt például a talicskázás, méghozzá oly módon, hogy a szállítóeszköz két szárát külön személyek tartották, miközben a benne utazónak pohár vizet kellett tartania. A feladatok a helyi közösségként több zalalövői programban is részt vett Muslincák csapatának sikerültek a legjobban, így a tréfás fődíj – a Balaton feletti, ejtőernyő nélküli ejtőernyős ugrás lehetőségével is ők élhetnek –, a második helyen a Muskétások, a harmadikon a Morvai Aranycsapat végzett. A késő éjszakába hajló program gulyáspartival és zenés mulatsággal fejeződött be.

Előkészületek az éjszakai gulyáspartihoz. Czene Frigyes és Tóth Károly 18 kilogramm húst tesz a főzőedénybe Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában