Összefogással

2019.07.02. 07:00

Kis horgászok táboroznak a kanizsai Csónakázó-tónál

Néhány helyi horgász szaküzlet támogatásával, s az egyesületek összefogásával valósul meg a Kanizsa Nyári Horgásztábor.

Horváth-Balogh Attila

A felnőttek vezetik be a horgászat rejtelmeibe a gyerekeket, képünkön Szépligeti Ferenc éppen Szép Gergőnek segít Fotó: Szakony

Az egész héten zajló horgásztábornak a festői szépségű Csónakázó-tó a helyszíne, ahol mindennap a szervezést felvállaló egyesületek önkéntesei avatják be a horgászat rejtelmeibe a gyerekeket.

– Már év közben megkezdődött a horgász utánpótlás-nevelés a Kanizsa Horgász­iskolával és a gyermeknapi versennyel, ennek a folytatása a mostani tábor, melyen 30 gyermek vesz részt – hallottuk Szépligeti Ferenctől, a Zrínyi Horgászegyesület elnökétől. – A nebulóknak csak botot kellett hozniuk, az összes többi kelléket, csalit, etetőanyagot, zsinórt és horgot a programot támogató nagykanizsai horgász szaküzletek biztosítják. Az országos horgászszövetség támogatásával, és a nagykanizsai Zrínyi, Kőolajipari, Izzó és Szúnyog horgászegyesületek összefogásával megvalósuló tábor tematikájának nyilván, hangsúlyos eleme a horgászat, de ezen kívül lesz például strandolás és kajakozás is. S nem utolsósorban: minden gyermek éves horgászjegyet kap a Csónakázó-tóra.

A felnőttek vezetik be a horgászat rejtelmeibe a gyerekeket, képünkön Szépligeti Ferenc éppen Szép Gergőnek segít Fotó: Szakony

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában