Klassz a parton

2019.07.27. 17:00

A zene öröm és játék – A Cimbora együttes Gyenesdiáson koncertezett

Még a felnőttek is beálltak zenélni és játszani a Cimbora együttes gyenesdiási gyermekkoncertjén, melynek éppen az a célja, hogy közelebb hozza mindenkihez a muzsikát, verseket, meséket.

Keszey Ágnes

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

A Klassz a parton programsorozat keretében lépett fel a Cimbora együttes szombaton: igaz, az időjárás miatt nem az eredetileg tervezett strandi helyszínen, hanem a Községházán, de ez cseppet sem befolyásolta a felhőtlen hangulatot. A zenekar célja, hogy a közönséget- gyerekeket és felnőtteket egyaránt – kimozdítson a komfortzónájából.

Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

-A gyerek fogékony még a játékra, a jó hangulatra, a versre, a dalra és nagyon fontos, hogy minél előbb megismerje a költészet csodáit, s azt, hogy a ritmus, zene, költészet kéz a kézben, hármas egységben járnak. Célunk, hogy megszeressék a művészeteket- summázta Korhecz Imola, aki verset mondott, énekelt, mesélt a gyerekeknek és gyerekekkel. Ez a koncert ugyanis interaktív volt, azaz a közönség is bekapcsolódhatott, így esett meg, hogy a színpadon és a nézőtéren állva a gyerekek hangszerekkel kísérték a fellépőket, s még labdáztak is koncert közben. A játékba a felnőttek is bekapcsolódtak – ennek kapcsán az énekes úgy fogalmazott: a zene előcsalogatja a játékot, a mindenkiben benne élő gyermeket.

Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában