energiatudatosság

2019.07.08. 08:00

A zalai Csiszár Barnabás is elnyerte az energiakövet megbízást

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) idén is – 2017 óta harmadszorra – meghirdette az energiakövetek pályázatát, melynek az energiatudatosság növelése a célja.

Matyovszky Márta

Csiszár Barnabás

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Matyovszky Márta

A pályázóknak rövid bemutatkozó videót, 45 perces gyakorlati előadás óravázlatát, valamint olyan fogalmazást kellett beadniuk, amelyben leírták, miért lennének ők a legjobbak a MEKH energiakövetének.

Csiszár Barnabás
Fotó: Matyovszky Márta

A bírálóbizottság döntése nyomán tizenegyen kaptak lehetőséget, hogy 12 perces elő­adásban élőben is megcsillanthassák tudásukat. Ez alapján kapta meg három fiatal – köztük a zalai Csiszár Barnabás, az ELTE TTK földtudományi szakának hallgatója – az energiakövet megbízatást. Ez 2019. december 31-ig tart, és egyszeri 400 ezer forintos ösztöndíjjal jár. Az energiakövetek elsősorban a felső tagozatosok és középiskolások számára tartanak rendhagyó tanórákat. Az iskolák a MEKH-hez pályázhatnak az előadásokért. Az energiakövetek maguk választanak az iskolák közül, ahol az óráikat tartják. A programban öt elő­adás a minimum feltétel, emellett lehetséges tetszőleges számú előadás is, ha az igények ezt kívánják.

Csiszár Barnabás témája mindennapi szokásainkra – közlekedés, vásárlás – fókuszál. Kiemelten foglalkozik a vásárlási szokásaink okozta hulladékterheléssel és a mindezek mögött rejlő gigantikus energiafogyasztással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában