24 órás próbatétel

2019.07.29. 07:00

A jégveréssel is megküzdöttek a zalabaksai horgászversenyen

Többszöri zivatarral, jégveréssel és szinte folyamatos éjszakai esőzéssel is meg kellett küzdeniük a Baksa-tónál kilencedik alkalommal megtartott 24 órás hal­fogó verseny résztvevőinek. A barátságtalan idő­járási körülmények ellenére nagyszerű eredmények születtek.

Gyuricza Ferenc

Borsos Milán fogta ki a legnagyobb halat

Fotó: ZH

A szombat reggeli kezdéskor minden optimálisnak tűnt, a verseny iránt érdeklődő horgászok száma meghaladta az előre meghatározott 45 fős mértéket, s a fogások is jól alakultak. Kora délután Kulcsár György tógazda arról számolt be lapunknak, hogy a versenyben élen álló pecás már több mint harminc kilogrammos fogásnál jár. Ezt borította fel az időjárás, hiszen délután viharos jégverés, majd többszöri zivatar csapott le a tó környékére, s az éjszakai esőzés is befolyásolta a halak mozgását. A vasárnap reggel hét óráig tartó versenyt ráadásul a zárás előtt fél órával újabb „égi áldás” érte, ezért a horgászok egy része előbb be is fejezte a versenyt.

Borsos Milán fogta ki a legnagyobb halat
Fotó: ZH

– Voltak, akik korábban elmentek, de a többség a végső mérlegelésig kitartott, s csak most, az utolsó zápor miatt hagyta abba a horgászatot – mondta Kulcsár György. – Így is nagyon szép eredmények születtek, az összfogás 526,77 kilogramm lett, zömében pontyok, de voltak amurok és olyan különlegességek is, mint a tokhal.

A győztes egy szlovén horgász, Goran Jezernik lett 96,52 kilogrammal, második helyen a lenti Fordán Krisztián végzett 88,01 kilogrammal, a harmadik helyet pedig a lendvai Tkalec Dániel szerezte meg 59,60 kilogrammal. A szervezők a legjobb nyolc horgászt jutalmazták, illetve egy különdíjat is kiosztottak, utóbbit a kapolyi Borsos Milán kapta a legnagyobb halért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában