néhány koncert elmaradt

2019.06.17. 16:00

Valódi örömzenéléssel zárult a VI. Sört aka Rock minifesztivál

Kétnapos rockzenei találkozónak indult, majd szombaton örömzenéléssel ért véget a VI. Sört aka Rock minifesztivál. A Károlyi kertbe szánt rendezvényt végül zárt térben, a Captain Hook Pubban kellett megtartani, s a koncertek egy része is elmaradt.

Gyuricza Ferenc

Szombaton örömzenéléssel zárult a program

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A szervezők szerint ennek ellenére jól sikerült a program, hiszen az alapvető célnak sikerült megfelelni. Dominkó Nikolett lapunknak elmondta: eredetileg tíz zenekarral számoltak, végül hét lépett fel.

– A Sört aka Rock program, vagyis az amatőr rockzenei találkozó jól bevált rendezvénye már Nagykanizsának, az idei már a hatodik alkalom volt, amikor megrendezésre került – mondta Dominkó Nikolett. – A kétnapos fesztivál elsősorban azzal a szándékkal jött létre, hogy fellépési lehetőséget biztosítson az amatőr zenekaroknak, elsősorban a városban és környékén működőknek, de hívtunk közreműködőket Zala megye távolabbi pontjairól, illetve Pécsről és Veszprémből is. A másik szempont a műfaji sokszínűség volt, a punk-rocktól a stoner zenén át a dallamos alterockig terjedt a paletta.

Szombaton örömzenéléssel zárult a program
Fotó: Gyuricza Ferenc

A program péntek délután az eredeti szándéknak megfelelően a Károlyi kertben kezdődött, ám a harmadik koncertet hatósági felszólítás után már zárt térben, a Captain Hook Pubban kellett befejezni, az adott nap utolsó zenekara, a Kocsmazaj pedig így nem vállalta a fellépést. Szombaton ugyancsak maradtak el koncertek, az ország egyik legjobb underground metal formációjának tartott veszprémi Éjfényt maguk a szervezők mondták vissza. A program végül örömzenéléssel fejeződött be.

– Sajnáljuk a történteket, de szeretnénk, ha ez a hagyomány nem szakadna meg, és jövőre is megrendezhetnénk a Sört aka Rock fesztivált – tette még hozzá Dominkó Nikolett, aki elárulta: arról már most megállapodtak, hogy a fesztivál időpontját áthelyezik, valószínűleg egy héttel korábbra kerül, így elkerülhető lesz a városi programmal való ütközés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában