Az életet védeni kell

2019.06.28. 07:00

Szent Lászlóra és a határőrökre emlékeztek Letenyén

A Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesülete Szent László-napi megemlékezést tartott tegnap a hősi halált halt határőrök emlékművénél.

Horváth-Balogh Attila

Bíró László és Aigner Géza is elhelyezte koszorúját Fotó: Szakony

A Himnusz hangjai és Karsai Patrik, az Andrássy Gyula Általános Iskola kisdiákja műsora után Bíró László nyugalmazott határőr alezredes, az egyesület elnöke szólt a megjelentekhez.

– A határőrség megszűnésével nem veszett el a határőrszellem, és a hagyományok megtartásával teszünk róla, hogy ne merüljön feledésbe – mondta Bíró László. – A Vas megyei Apátistvánfalván létesített határőremlékhely örök emléket állít mindazoknak, akik részesei lehettek a határőréletnek. Nagy örömünkre szolgál továbbá az is, hogy a volt nagykanizsai határőr kerületparancsnokságra és az ott szolgálatot teljesítőkre emlékezve egy emléktábla felállításának részesei lehettünk június 22-én, mely a határőr mivoltukra büszkén visszaemlékező, önzetlen emberek erkölcsi és anyagi támogatásával valósult meg.

Bíró László és Aigner Géza is elhelyezte koszorúját Fotó: Szakony

Aigner Géza letenyei plébános rámutatott: Szent László tanítása, példája nyomán a ma élők kötelessége az élet szolgálata, táplálása, védelme, a biztonság megteremtése.

– Másrészt az is feladatunk, hogy hitünkkel örök távlatba helyezzük és következetes, mindennapi tettekkel fenntartsuk azt. Ezt az összehangolt, felelősségteljes világot fedezzük fel a határőrség szolgálatában – jelentette ki, majd a koszorúzásra került sor.

 

A megemlékezésen elismeréseket is átadtak: dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője a határőrség napja alkalmából tárgyjutalomban részesítette Magyar Miklós és Sasvári Gábor nyugállományú határőr alezredeseket. A jutalmakat Berke László rendőr ezredes, nagykanizsai rendőrkapitány adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában