Az E.ON-nál érdeklődtünk

2019.06.21. 07:00

Program készül az esetleges áramszünet megelőzésre

Mint azt sokan tapasztalták, szerdán több és hosszabb idejű áramkimaradás okozott gondot a megyeszékhelyen. Csütörtökön arról érdeklődtünk a szolgáltatónál, mi volt mindennek az oka, és tesznek-e valamit a hasonló esetek megelőzésére?

Hajdu Péter

„Szerdán Zalaegerszeg középfeszültségű villamos kábelhálózatának három kábelkörén történt összesen négy kábelmeghibásodás, ami a város jelentős területén okozott áramszünetet. Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért. Szakembereink mindent megtettek a hibák mielőbbi felszámolása érdekében, ami a felügyeleti szerveink által előírt határidőn belül történt meg. Ezzel együtt tudjuk, hogy a villamos energia nélkülözése nehézséget okoz. Ezért azon dolgozunk, hogy a hibák pontos okát alaposan felderítsük, és az alapján szükség szerint további intézkedéseket tegyünk. A szerdai hibák mindegyike transzformátorállomások közötti, földben fektetett kábeleken keletkezett, ami nehezítette a helyszín behatárolását és az elhárítást. A meghibásodások eltérő időpontokban következtek be, ezért a hibahely keresését, a behatárolás folyamatát az ügyfelek a hálózat ki- és visszakapcsolásaként érzékelhették. A meghibásodások kábelösszekötő szerelvényeknél következtek be, az okok részletesebb elemzése még folyamatban van. Az elmúlt napok eseményeinek vizsgálatát követően a szükséges további intézkedésekre programot készítünk.” – válaszolta Varga Ivett, az E.ON sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában