Virágzik a kápolnadomb

2019.06.21. 07:00

Ezer tő rózsát és díszcserjét ültettek el az önkéntesek a Gébárti-tó partján

Több mint harminc önkéntes közreműködésével ültettek el csütörtökön 250 tő rózsát és 750 tő díszcserjét a Gébárti-tó partján emelt Boldogasszony kápolna körül.

Magyar Hajnalka

A szomszédos városrészek civil közösségei szintén kitettek magukért az önkéntes akció keretében

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A Makovecz Imre vázlatai alapján tervezett kápolna nemrégiben épült meg, az állam 100 millió forintos támogatásából. A szentelést augusztus 15-re tervezik, a tegnapi akció célja az volt, hogy addigra a környezete is megszépüljön – mondta el Tolvaj Márta alpolgármester, aki a Boldogasszony Alapítvány kuratóriumi tagjaként az önkéntes munkából is kivette a részét.

A szomszédos városrészek civil közösségei szintén kitettek magukért az önkéntes akció keretében
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

két szomszédos városrész, Andráshida és Neszele civil közösségei mellett a zalaegerszegi diákönkormányzat is képviseltette magát – folytatta az alpolgármester. Az ültetést megelőzően gyomtalanítani kellett a terepet, továbbá kavicsos talajtömörítés is zajlott a kápolna körül. A növényeket Kovács Dezső (Naste Bau Kft.) ajánlotta fel, a szakértelemről és az eszközökről a VG Kft. gondoskodott. Tolvaj Márta hozzáfűzte még, a kápolnából egyelőre hiányoznak a padok, továbbá a kőoltár, a teljes befejezéshez az Aquacity nyári jótékonysági főzésének bevételéből biztosít 3 millió forintot a város.

Kovács Mihály városi főkertésztől megtudtuk, a kápolnához vezető széles lépcső két oldalába bokrosodó rózsákat ültettek, a rézsűn pedig lomblevelű örökzöldek lesznek.

Az önkéntes munkában részt vett dr. Buksa Ildikó, a Boldogasszony Alapítvány kuratóriumi elnöke, a kápolna ügyének fő inspirálója, továbbá Fülöp Tibor építész is, aki ugyancsak sokat tesz Makovecz Imre emlékének ápolásáért. Utóbbi elmondta, július 2-án, Sarlós Boldogasszony napján ismét szakrális körtáncra várják az érdeklődőket a kápolnánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában