sajtótájékoztató

2019.06.25. 10:00

City Cooperation II: Huszonnégy város működik együtt

Lezárult a City Cooperation II. elnevezésű magyar–osztrák–szlovén projekt több programja, melyben három zalai település, Lenti, Letenye és Zalalövő is érintett.

Korosa Titanilla

Körmendy Gál, a projekt szakértője, Horváth László, Pintér Antal és Bódis Gábor turisztikai szakértő Fotó: Korosa Titanilla

Tegnap a Thermal Hotel Balance szállodában sajtótájékoztatón ismertette a projekt részeredményeit Horváth László, Lenti, és Pintér Antal, Zalalövő polgármestere. Elhangzott, hogy a projekt 24 város (8 osztrák, 9 szlovén és 7 magyar) együttműködését kívánja magasabb szintre emelni. Specifikus célja egy erős, egységes városszövetségi hálózat létrehozása a határtérségben, tematikus városi hálózatok kialakítása közös tevékenységek végrehajtásán keresztül.

Körmendy Gál, a projekt szakértője, Horváth László, Pintér Antal és
Bódis Gábor turisztikai szakértő Fotó: Korosa Titanilla

A city branding tevékenységek során valamennyi városnak részletes helyzetfeltárásra alapozott javaslatcsomagot dolgoztak ki, mely tartalmazza a város egyedi arculatának kialakítására vonatkozó elképzeléseket, a márkaépítés fő irányvonalait. Ezekhez illeszkedően komplex arculatot dolgoztak ki, s a városprofilokhoz illeszkedően egyedi utcabútorokat helyeznek majd ki a településeken.

A City Akadémia keretében tréningeket tartottak, míg az innovatív turisztikai együttműködések részprogram során mindhárom városra egy-egy turisztikai koncepciót dolgoztak ki. A rendezvényen a projekt eredményeinek ismertetése mellett magyar és külföldi szakértők tartottak szakmai előadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában