Kisebb fejlesztések

2019.06.13. 08:00

Burkolják az árkokat Fűzvölgyön

Az idei év legnagyobb beruházása, a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése zajlik a faluban, ahol az elmúlt időszakban más fejlesztések is megvalósultak.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön a kivitelező munkatársai a betonelemek szintezését végzik Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A részletekről Szabó István polgármester adott tájékoztatást lapunknak, aki elmondta: a mostani beruházás pályázati és önkormányzati forrásból valósulhat meg.

– A településen elavult a csapadékvíz-elvezető rendszer, ezért gondoltuk úgy, hogy több szakaszban elvégezzük a vizesárkok medrének burkolását – bocsátotta előre a polgármester. – Az árokszakasz egyik felét tavaly burkoltuk le, a másik részét idén tavasszal, most pedig a legnagyobb, 800 méteres etap zajlik. A fejlesztés összköltsége 8 millió forint, a kivitelező a Bauterc Prizma Kft. Még ezzel sem érünk teljesen a munka végére, kis rész marad el, de természetesen az is elkészül belátható időn belül. Minderre azért van szükség, mert a burkolt meder könnyebben tisztán tartható, takarítható, mint a burkolatlan, ráadásul utóbbit rendszeresen kaszálni kell, ami a településünkön élő idős embereknek már egyre nehezebben megy.

Képünkön a kivitelező munkatársai a betonelemek szintezését végzik Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A polgármester hozzátette: ez a legnagyobb volumenű beruházás, ami az elmúlt időszakban Fűzvölgyön realizálódott. Ez azt is jelenti, hogy minden évben sikerült valami fejlesztést végrehajtani.

– Készült modern játszótér a gyerekeknek, a felnőtteknek pedig szabadtéri fitneszgépeket vásároltunk – folytatta Szabó István. – Ezenkívül kialakítottunk egy sportpályát is, hogy ebben a kis faluban is minél többeknek biztosíthassunk lehetőséget a tartalmas, egészséges kikapcsolódásra.

Ezzel még nincs vége a sornak, a település temetőjében új haranglábat készíttettek, s állíttattak fel tavasszal, mert az előző lábai már annyira elkorhadtak, hogy félő volt, ledől. Mindez összesen két és fél millió forintos fejlesztést jelent.

A polgármester tarsolyában vannak további elképzelések is a jövőre nézve.

– Öt beadott pályázatunk van – árulta el a település vezetője. – Tervezzük a temetőhöz vezető út felújítását, amire eddig azért nem volt lehetőségünk, mert külterületen található, most viszont sikerült belterületi úttá nyilváníttatnunk, így pályázati forrás igényelhető a korszerűsítésére. Ez a számításaink szerint 12 millió forintba kerülne. Szeretnénk a járdáinkat, a polgármesteri hivatalt és a kultúrházat is felújítani, előbbi 12 millió, utóbbiak ­pedig 38 millió forintot igényelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában