Legyen tánc

2019.06.26. 07:00

A tánc alapjait ismerik meg a Móricz Zsigmond Művelődési Házban

Hétfőn kezdődött és pénteken zárul az a tábor a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házban, aminek foglalkozásain a gyerekek a néptánccal ismerkedhetnek, illetve már meglévő tudásukat mélyíthetik el.

Horváth-Balogh Attila

Az alaplépéseket gyakorolják Fotó: Szakony Attila

A nebulóknak a művelődési ház vezetője, Tóth István „Csonti”, a Zalagyöngye Táncegyüttes vezetője tanítja a néptáncot. Ő egyben a két utánpótláscsoport, a 10–15 éveseket egybegyűjtő Szikrák és a legkisebbeket (alsósokat, óvodásokat) tömörítő Gyöngyszemek táncegyüttes koreográfusa, és a Kiskanizsai Általános Iskolában is tanít néptáncot a gyerekeknek. Így természetes, hogy a városrészben már több éve igény van a népi kultúrához kapcsolódó nyári táborokra.

Az alaplépéseket gyakorolják Fotó: Szakony Attila

– A múlt héten megtartottuk a Szikrák táborát, ezen a héten pedig a legkisebbekkel foglalkozunk – mondta a néptáncoktató- koreográfus.

– A mostani táborban 23 kisgyermek vesz részt, a foglalkozások lényege, hogy megismerkedjenek a néptánc alapjaival, az alaplépésekkel. Természetesen a Gyöngyszemek tagjainak ez inkább a már megszerzett tudás tökéletesítéséről szól, de vannak olyanok is, akik teljesen a nulláról indultak – ismertette Tóth István, és hozzátette: a délelőttök teljes egészében a táncos foglalkozásokkal telnek, ebéd után kézműveskednek a gyerekek, majd rövid pihenő után ismét tánccal zárják a napokat a táborban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában