Sportnap a tónál

2019.06.04. 12:00

A látássérülteknek is szüksége van a versengés izgalmára és örömére

A Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete jó hangulatú, hagyományos sportnapi rendezvényt tartott a Csónakázó-tó Zöld táborában.

Benedek Bálint

A legnépszerűbb évek óta a lengőteke, sokan próbára tették tegnap is tudásukat Fotó: Szakony Attila

A programon minden, a megyében működő szervezet képviseltette magát. A házigazdák mellett érkeztek zalaegerszegi, keszthelyi és lenti tagok is, akik lengőtekében, kártyában, dominóban és sakkban mérték össze tudásukat.

– A látássérültek is igénylik a mozgást és a versengést – fogalmazott Molnár Béla, a vakok és gyengénlátók megyei egyesületének elnöke. – A tagság már számít erre a népszerű rendezvényre, ahol a nemes küzdelem mellett lehetőség nyílik a beszélgetésre, tapasztalatcserére, ami kiválóan összekovácsolja a társaságot.

A legnépszerűbb évek óta a lengőteke, sokan próbára tették tegnap is tudásukat Fotó: Szakony Attila

A sportnap előnyeit emelte ki a szervezet zalaegerszegi alelnöke, Choma Balázs is. Szerinte a látássérültek ilyen alkalmakkor még inkább megnyílnak, közvetlenebbek lesznek, és jól érzik magukat, ami különösen fontos a lelküknek.

A megyei egyesület tagjai legközelebbi programjukon, június 6-án a somogyvámosi Krisna-völgybe szerveznek kirándulást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában