Szót érteni a fiatal generációval

2019.06.21. 12:00

A gyakorlati képzésben részt vevő oktatóknak szerveztek tanfolyamot Egerszegen

Nem elég a szakmai hozzáértés, az ismereteket át is kell tudni adni, ebben segített az az 50 órás tanfolyam, amit a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezett a gyakorlati képzésben részt vevő oktatók számára. A tanfolyam elvégzését igazoló tanúsítványt csütörtökön adták át a hetvenkilenc résztvevőnek.

Arany Gábor

Kovács Dezsőtől (balról) Baksa Tamás veszi át a tanúsítványt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A kamara szakképzési csoportvezetője, Bangó-Rodek Viktória érdeklődésünkre elmondta, hogy tavaly óta érvényes törvényi előírás szerint gyakorlati képzésben csak ilyen tanfolyam elvégzését követően lehet oktatóként ténykedni. Ez alól a mestervizsgával, a szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkezők mentesülnek, valamint a 60 évnél idősebb oktatók. Az elméleti és gyakorlati képzésben kommunikációs, szociálpszichológiai, pedagógiai alapismereteket adtak át. Emellett különféle helyzeteket oldottak meg a tréningeken a résztvevők, felkészülve a konfliktusok kezelésére is. A zalai szervezet egyike volt annak az öt megyének, ahol tavaly elkezdték az oktatást, ennek végén negyvenen kapták meg a tanúsítványt. Idén már országszerte zajlottak hasonló tanfolyamok.

Kovács Dezsőtől (balról) Baksa Tamás veszi át a tanúsítványt
Fotó: Pezzetta Umberto

– Olyan generációkkal kerülünk kapcsolatba nap mint nap, akikkel kihívás szót érteni iskolában és a munkahelyen is. Mások a motivációik, másként lehet az érdeklődésüket felkelteni, ehhez kaptak módszertani segítséget az oktatók ezen a tanfolyamon – magyarázta Kovács Dezső, a megyei kamara ügyvivő elnöke.

Az ismeretek jó szolgálatot tesznek a munkán és az oktatáson kívül is, ahogy ezt a kanizsai Molnár Erika üzletvezető-helyettes, gyakorlati oktató értékelte. Mint mondta, a tanfolyamon megszerzett ismeretek segítik a kommunikációt nemcsak az eladó szakmát tanuló diákokkal, de a serdülő gyermekeivel is.

A rendezvény elején adták át a kamara Életmű díját Németh Tibornak, elismerve a pókaszepetki villanyszerelő 45 éves pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában