Élményt ad az iskola

2019.05.25. 14:00

Több százan táncoltak a Suli Harmónia fesztiválján Felsőrajkon

Legális bulihelyszínné alakult pénteken a várudvar és környéke. Diákoknak és pedagógusoknak szerveztek táncfesztivált, immár harmadszor.

Szabó Zsófia

A felsőrajki programra szó szerint illett a seregszemle kifejezés Fotó: Gergely Szilárd

A Tánccal a hazámért elnevezésű rendezvény a T-Dance Alapfokú Művészeti Iskola és a Suli Harmónia – 2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány szervezésében jött létre. Kósa Istvánné, utóbbi elnöke elmondta: maradandó élményeket szeretnének adni a gyerekeknek, hogy szívesen emlékezzenek vissza az iskolára.

– Az alapítvány mindegyik iskolájából, Zalából és Vas megyéből is érkeztek tanulók, akik a néptánctól a modern műfajokig sok mindent bemutatnak – összegezte Kósa Istvánné.

A felsőrajki programra szó szerint illett a seregszemle kifejezés Fotó: Gergely Szilárd

A rendezvény fővédnöke, Vigh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő jelezte: a gyermekek maradandó élményei mindig ahhoz a közösséghez kötődnek, ahová óvodába, iskolába járnak. Így jobban ragaszkodnak ahhoz a településhez, ahol jót és szépet kapnak – fogalmazott a honatya.

A fesztiválon több száz általános iskolás lurkó lépett színpadra, köztük a negyedikes felsőrajki Molnár Dorina, aki a barátnőinek tanított be egy stílusos koreográfiát.

– Nem volt nehéz a csajokkal, ügyesek voltak – csacsogta a kislány, akinek kedvenc tánca a bachata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában