Iroda négy keréken

2019.05.07. 14:00

Közel hétszázan intéztek már ügyet a Zala megyei kormányablakbuszban

A téli leállást követően március elejétől ismét a lakosság rendelkezésére áll a Zala megyei kormányablakbusz, amely a megye 6 járásában, összesen 38 településen kínálja szolgáltatásait.

Magyar Hajnalka

Dr. Sifter Rózsa és Manninger Jenő a körúton lévő kormányablakbusz előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Kedden, a déli órákban éppen a zalaszentmihályi önkormányzati hivatal előtt állomásozott a busz, ahol dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, valamint Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos tartott sajtótájékoztatót a tavaly október 2-án elindított mobil ügyfélszolgálat eddigi tapasztalatairól.

Dr. Sifter Rózsa és Manninger Jenő a körúton lévő kormányablakbusz előtt
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Dr. Sifter Rózsa elmondta: nagy eredménynek tartja, hogy október óta közel 700 ügyfél vette igénybe a kormányablakbuszt, amely több mint kétezer ügyfajta helyben történő elintézésére kínál módot. A mobil kormányablak két munkahelyet és fotófelszerelést foglal magába, s mindig azon járás tisztviselői fogadják az ügyfeleket, ahol éppen tartózkodik. Az eltelt időben a betérők főként személyi igazolvány és egyéb okmányok kiállítását igényelték, illetve szociális és gyermekvédelmi ügyekben kértek tájékoztatást.

Manninger Jenő hozzátette: az aprófalvas térségekben különösen fontos a mobil ügyintézés. Így nő a falvak életképessége, hiszen szükség van a szolgáltatások elérhetőségére is. Örömteli, hogy a kormányhivatal élen jár ebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában