Beruházás

2019.05.15. 07:00

Felújítják a Kispáliba vezető bekötőutat

A főközlekedési útvonalak mellett a bekötőutak felújítására is áldozni kell. Erről is beszélt Vigh László országgyűlési képviselő kedden, amikor a megyeszékhelyről Kispáliba vezető 2,8 kilométeres úton zajló felújítási munkálatot tekintette meg.

Arany Gábor

A burkolatot felmaró gép előtt a falu határában Vigh László, Horváth Zsuzsanna és Dormán László Fotó: Arany Gábor

A 280 lakosú település polgármestere, Horváth Zsuzsanna elmondta, hogy az önkormányzat 71,5 millió forint állami támogatást kapott, amiből a kezelésében lévő 600 méteres szakaszt teljes mértékben fel tudják újíttatni. Az építés, tervezés, engedélyezés és a műszaki ellenőri munkák kétmillió forintos költségét a község finanszírozza. Az út további, a falu központjáig, a nagypáli elágazóig vezető 300 métere azonban a Magyar Közút által fenntartott, így annak rekonstrukciója most még nem valósul meg. A polgármester hozzátette, szeretnék ezt is átvenni és felújíttatni.

A burkolatot felmaró gép előtt a falu határában Vigh László, Horváth
Zsuzsanna és Dormán László Fotó: Arany Gábor

A mostani munkálattal kapcsolatban Vigh László megjegyezte, hogy a 76-os úttól Kispáliba vezető bekötőút elejét akkor fogják felújítani, ha befejeződik a járműipari tesztpálya építése, és megszűnik az anyagszállítás. Jelezte: tavaly év végéig 170 ezer tonna kavicsot hordtak be. A bekötőút felújítását végző Hydrocomp Kft. tulajdonosa, Dormán László közölte, a burkolatot 20 centi mélyen speciális géppel felmarják, az anyagot cementtel keverve visszadolgozzák, majd tömörítés, profilozás után 5 méter szélességben, két rétegben összesen 10,5 centiméter aszfaltburkolatot terítenek, és 1-1 méter széles, megerősített padkát építenek mellé. A lezárt utat a jövő hét második felében nyitják meg a forgalom előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában