Pályázati forrásból

2019.05.27. 07:00

Felújítanának egy útszakaszt Egerszegen

Pályázatot nyújt be az önkormányzat a Köztársaság útja Hegyalja és Erkel Ferenc utca közötti szakaszának felújítására.

Szabó Judit

A legutóbbi közgyűlésen született döntés szerint a Köztársaság útjának 377 méteres szakaszát újítják fel, ha elnyerik a támogatást. A burkolat ugyanis rossz állapotú, repedezett, a Liszt-iskola környékén a zebrákon süllyedések vannak, a Penny áruház keleti oldalán lévő autóbuszöböl felülete egyenetlen. Az önkormányzat azt tervezi, hogy új aszfaltréteget teríttet az útszakaszra, a buszöbölnél pedig új pályaszerkezet készül. A projekt teljes költségvetése meghaladja az 58 millió forintot. Az állami támogatás maximum a beruházási költség 65 százaléka lehet. Az önkormányzatnak mintegy 20 millió forintot kell biztosítania önrészként, amit a 2020. évi költségvetésben különít majd el.

A Köztársaság útján az elmúlt években több felújítás történt, legutóbb az Erkel és a Fejér György utca közötti szakaszon a közműépítés után újult meg a burkolat, idézték fel az önkormányzati előterjesztésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában