Ünnepi alkalom

2019.05.25. 07:00

Elismeréseket is átadtak a városi kamara küldöttgyűlésén Kanizsán

Díjátadót és ünnepi küldöttgyűlést tartott pénteken a helyi kereskedelmi és iparkamara. A Honvéd Kaszinóban ott volt dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is.

Pásztor András

Dr. Parragh László, dr. Polay József, Dénes Sándor és Bene Csaba a küldöttgyűlés előtt Fotó: Gergely Szilárd

Elsőként Dénes Sándor polgármester köszöntötte a meghívott vállalkozókat, vállalati vezetőket és gazdasági szakembereket. Mint mondta: a város számára fontos, hogy a helyi cégek jól prosperáljanak, hiszen az adóbevételek döntő hányada tőlük származik.

Ezt követően dr. Polay József, a kanizsai kamara elnöke adott számot az elmúlt évben végzett munkáról, felvillantva a határhoz közeli horvát kamarákkal való együttműködést is.

Dr. Parragh László, dr. Polay József, Dénes Sándor és Bene Csaba a küldöttgyűlés előtt Fotó: Gergely Szilárd

Dr. Parragh László előadása a hazai vállalkozások versenyképességéről és a mesterséges intelligencia egyre növekvő térhódításáról szólt.

A kamarai kitüntetések átadása során „Kiváló Gyakorlati Képzőhely” díjat kapott: a Tungsram Operation Kft., a Heat-Gázgép Gázipari Gépgyár Kft., a Fa-Feri Kft. és Nith Ferenc egyéni vállalkozó. Az országos szakmai versenyeken döntős kanizsai diákok eredményeit is elismerte a kamara. Díjat vehetett át Markán Zoltán (gépi forgácsoló, 3. helyezett) Tóth Mihály és Salamon Balázs (bányászat ágazatban országos első, illetve harmadik helyezett), illetve László Dóra (ápoló szakma, 5. helyezés). „Év Vállalkozása” díjjal jutalmazták a Nilfisk Production Kft-t, az Ynet Kft-t, a Budapest Bank Zrt zalai üzletközpontját és a Ki-Be Kft-t. „Év Vállalkozója” díjat vehetett át Leveli Attila és Kiss József egyéni vállalkozó. A „Nagykanizsai Kamara Gazdaságfejlesztésért” díjat Nagy Jánosné, Kálovics Ferenc, Draskovics Szilárd és Várfalvai Ferenc érdemelte ki ezúttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában