beruházás

2019.05.16. 08:00

Átadták a kétmillió forintból épült kerékpártárolót Zalaegerszegen

A környezettudatosság, a fenntarthatóság, az egészséges életmód, a sportolás öröme került a Landorhegyi-iskola diáknapi programjainak középpontjába.

Arany Gábor

A biciklitároló átadásán Makovecz Tamás oktatási bizottsági elnök, Mátai Ferenc, Vigh László, Balaicz Zoltán és Kajári Attila

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az intézmény két éve csatlakozott az eTwinning – Szívügyem a környezetem elnevezésű nemzetközi környezetvédelmi projekthez, és ehhez kapcsolódtak a szerdai diáknapi események is. Ennek részeként adták át a 2 millió forintos beruházással megépített, 36 kerékpárt befogadó fedett tárolót az intézmény előtti téren.

A biciklitároló átadásán Makovecz Tamás oktatási bizottsági elnök, Mátai Ferenc, Vigh László, Balaicz Zoltán és Kajári Attila Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Ekkor nyújtotta át Vigh László országgyűlési képviselő a hazai fenntarthatóság érdekében a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ és a Landorhegyi-iskola között megkötött keretmegállapodást is az intézmények vezetői­nek, dr. Gubán Miklós dékánnak, Kajári Attila igazgatónak és Mátai Ferenc igazgatónak. Utóbbi egy példányt a megállapodásból átnyújtott Balaicz Zoltán polgármesternek is, utalva arra, hogy az önkormányzat elkötelezett a környezetvédelem, a fenntarthatóság mellett.

A polgármester köszönetet mondott az iskola pedagógusainak, a diákoknak és szüleiknek az elért tanulmányi és sportsikerekért, amelyekkel öregbítik a város hírnevét. Vigh László hozzászólásában követendő példaként említette a teke-, illetve a focicsapat sikerét a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában