Szavaltak

2019.05.03. 09:00

A zalalövői általános iskola egykori tanárának emlékére rendeztek versenyt

Hagyományteremtő szándékkal, a tantestület egykori tagjának emléke előtt tisztelegve szervezte meg az I. Gyarmatiné Erdei Elvira Szavalóversenyt a helyi általános iskola. A megmérettetésre a helyi és a környékbeli iskolákból 25 tanuló nevezett.

Gyuricza Ferenc

A 2017-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Gyarmatiné Erdei Elvira pedagógusi pályája kezdetétől, 1984 óta volt a zalalövői általános iskola tantestületének tagja. Szakmai tudása, elhivatottsága mindig példaként szolgált kollégáinak. Eleinte magyar és orosz szakos tanárként, majd igazgatóhelyettesként is dolgozott. Tagja volt az általános iskolai fejlesztéseket célul kitűző Bitbúvár Alapítvány kuratóriumának, illetve az önkormányzat kulturális és népjóléti bizottságának is.

Az emlékének szentelt versenyt két korcsoportban írták ki a szervezők. Az 5–6. évfolyamos diákok közül a helyi Radics Petra Ágnes bizonyult a mezőny legjobbjának, megelőzve a szintén zalalövői Merth Babettet és Lendvai Józsefet. A 7–8. évfolyam győztese Tompos Dóra, a Bocföldei Körzeti Általános Iskola diákja lett, míg a második helyen a helyi Grózinger Gabriella, a harmadikon pedig az ugyancsak zalalövői Németh Alexandra végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában