Emeljünk magasba minél több gyereket

2019.05.11. 07:00

A zalaegerszegi Apáczai ÁMK csatlakozott az országos rekordkísérlethez

A 10 éves Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a 2018-as nagy siker után 2019-ben ismét megrendezi Emeljünk magasba minél több gyereket elnevezésű országos rendezvényét.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Oksana Kuzmina

Idén százezer gyerek megemelésére készülnek, s az országos rekordkísérlethez eddig 23 rendezvényhelyszín csatlakozott – köztük Zalaegerszegen az Apáczai ÁMK, ahol szombaton 11 órakor kerül sor a programra. A cél, hogy egy időben minél több gyereket emeljenek magasba országosan és a határon túl, ezzel is a gyerekek, a család fontosságára hívva fel a figyelmet.

Az esemény fővédnökei Tarlós István budapesti főpolgármester, Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, valamint Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, családapa.

Skrabski Fruzsina főszervező elmondta: a mozgalom azért jött létre, hogy mindenütt megszülethessenek a kívánt gyerekek. Az eddigi felmérések azonban azt mutatják, hogy sok a félelem a fiatalokban, ezeket az aggályokat szeretnék eloszlatni az ünnepekkel, ahol látszik, hogy gyereket nevelni boldogság, vicces és felszabadító érzés, egyáltalán nem súlyos teher. A felemelés szimbóluma többértelmű, hiszen a kicsik imádják, amikor magasba emelik őket, de kifejezi a szülői büszkeséget is, valamint ezzel a gesztussal szárnyat is adnak a gyerekeknek a felnőttek. További információk a haromkiralyfi.hu honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában