a spanyol főváros legtöbb látványosságát érintették

2019.05.10. 12:00

A lenti futók meghódították Madridot a Rock ’n’ Roll Maratonon

Április végén a Madridban megrendezett Rock ’n’ Roll Maratonon vettek részt az Iszkiri Futóklub tagjai.

Korosa Titanilla

A lenti futók Madridban

Fotó: Iszkiri

A hazai futóversenyek mellett külföldi megmérettetéseken is kipróbálják magukat a klubtagok. Ez alkalommal a spanyol fővárosba utaztak versenyezni, ahol négyen a maratoni távra neveztek, ketten-ketten pedig félmaratont, illetve a 10 kilométeres távot teljesítették.

A lenti futók Madridban
Fotó: Iszkiri

– Fontos állomás volt a madridi verseny több tagunknak is, hiszen első maratonját futotta le Hőningerné Császár Mónika és Wünsch Gábor – tájékoztatott Hőninger János, az Iszkiri Futóklub tagja. – Klubunk külföldi útja egyben a saját rendezésű nyári Balance Csúcstámadás elnevezésű verseny előtt egyfajta tanulmányi kirándulás is volt, hiszen a Rock ’n’ Roll Maraton egyedülálló, világméretű rendezvény, ahol számos tapasztalatot szereztünk. A rendezvény nevét az ott uralkodó szinte fesztiváli hangulatról kapta, a pálya több pontján élő zenét játszó zenekarok szórakoztatták a futókat és a látogatókat.

Hőninger János azt is elmondta, hogy több mint 30 ezer induló között a hosszútávfutás elitjébe tartozó futók is részt vettek a madridi versenyen, mely 10, 21 és 42 km-es útvonalai a város legtöbb látványosságát érintették. A futás mellett persze jutott idejük az iszkiriseknek a város felfedezésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában