Sorsuk adja a falu történetét

2019.05.13. 07:00

99 esztendős hölgyet is köszöntöttek Zalabaksán

Egy település intelligenciáját mutatja, miként gondoskodik az időskorú lakóiról, hogyan törődik velük, hogyan fejezi ki tiszteletét irántuk. Mindezt Vigh László országgyűlési képviselő mondta a zalabaksai szépkorúak ünnepnapján.

Gyuricza Ferenc

Pácsonyi Imre, Vigh László és Horváth Ottó a rendezvényen jelen lévő legidősebb lakókkal Fotó: Gyuricza Ferenc

A rendezvényt szombaton délután tartották a község kultúrházának zsúfolásig telt előadótermében. Mindez jól jelezte, Zalabaksa azon települések közé tartozik, ahol az időskorúak aránya az átlagos mértéket is meghaladja, köszönhetően többek között a Kolping Gondozási Központ itteni telephelyének.

Pácsonyi Imre, Vigh László és Horváth Ottó a rendezvényen jelen
lévő legidősebb lakókkal Fotó: Gyuricza Ferenc

Vigh László a fentebb már említett gondolata mellett arról is szólt, hogy a falunak, a vidéki Magyarországnak olyan kultúrája van, amely értékvesztett világunkban példa kell, hogy legyen a nagyobb településeken élők számára. Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke – aki maga is zalabaksai – személyes hangvételű beszédet mondott, ebben arra is kitért, hogy a találkozón részt vevők sorsából, a velük történtekből a település története bontakozik ki. Ezt követően Horváth Ottó polgármester külön is köszöntötte a település legidősebb polgárait, a 99 esztendős Czigány Sándornét, aki a Kolping Gondozási Központ lakójaként került Zalabaksára, továbbá Katona Jánosnét, Sohár Máriát, Balla Ernőnét, Joós Lászlót, Takács Józsefet és Nagy Józsefet, valamint a 62. házassági évfordulóját ünneplő Polareczki házaspárt. A szépkorúak ünnepe ezt követően kulturális műsorral, illetve megvendégeléssel folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában