Jobbnál-jobb programok

2019.04.12. 14:00

Zene és irodalom az erdő ölelésében – Hamarosan itt van az Örvényeshegy piknik

Az egyik legnevesebb európai jazz és soul énekes Mario Biondi, az alternatív, folk zenét játszó Bagossy Brothers Company, a sokszínű Csemer Boglárka, azaz Boggie, a Kaláka és több irodalmi program is várja majd a közönséget az Örvényeshegy pikniken.

Keszey Ágnes

A Badacsonyi házaspár Nikoletta és Tamas, valamint Oszkó-Jakab Natália a programot bemutató sajtótájékoztatón

A május 24-től 26-ig tartó eseményről csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót a rendezvénynek otthont adó Pálos Vendégházban. A programot a Művészet a Vidékfejlesztésért Alapítvány szervezi. Több helyen- tavaly először Zalacsányban is – rendeznek kulturális, összművészeti fesztivált, hogy minél többen megismerjék az adott települést, s később visszatérjenek oda az év bármely napján. Nagy Lászlóné polgármester a sajtótájékoztatón arról szólt, hogy kihívás és megtiszteltetés volt is a falu számára a tavalyi első fesztivál, hiszen nagy számú vendégsereget vonzott, s úgy tapasztalják, hogy hatására felértékelődött a település. Az Örvényeshegyen, az erdő szélén álló vendégház tulajdonosai, Badacsonyi Tamás és Nikoletta arról meséltek, hogy régóta tervük volt, minőségi rendezvények megvalósítása. Azt már Oszkó-Jakab Natália -a szervező alapítvány elnöke mondta el, hogy tavaly több mint kétezren érkeztek az Örvényeshegy piknikre, majd sorolta az idei programokat.

A Badacsonyi házaspár Nikoletta és Tamas, valamint Oszkó-Jakab Natália a programot bemutató sajtótájékoztatón

-Pénteken (május 24-én) 17 órakor kezdődik a program: a Pion & Unicorns, Boggie, Áron András (Apey) fellépésével, közben kézműves foglalkozást biztosítunk a kisebbek számára. 20 órakor kezdődik Mario Bondi koncertje. Levezetésként a Bagossy Brothers Company-ra lehet szórakozni, aztán a Dynamite Dudes-el zárjuk az estét. Utána mozgalmas szombatnak nézünk elébe. Rutkai Bori Banda, Huzella Péter koncertje, Bíró Eszter zenés abc-je várja a kisebbeket, majd kezdődnek az irodalmi programok: Nyáry Krisztián és a Papaver Cousins duo műsora. Lovasi, majd a Háy Come Beck koncertje következik. Este Ferenczy Györggyel lehet szórakozni, a Grunting Pigs-es zárjuk az estét. Vasárnap, gyermeknap: a Varázshangok játszóház és népi játékok várják a gyerekeket. Varró Dani, Malek Andrea is velünk tartanak, lesz Kaláka koncert. Levezetésként Quimby-s Szilárd programját, majd Pindroch Csaba színházi előadását lehet megnézni, 16.30-kor a Kutya vacsorája koncert zárja a sort- mutatta be a fesztivált Oszkó-Jakab Natália.

Örvényeshegyen és az vendégház felé vezető út bejárata közelében is lehet majd parkolni – a két kilométeres úton kisbusz szállítja majd a vendégeket. A szervezők tanácsa, hogy az érdeklődők előre váltsák meg a jegyet és lehetőleg délután érkezzenek meg – a bejutás és a torlódások elkerülése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában